Amplooi voor de uitzendbranche

Vanaf 1 januari 2019 gaat de nieuwe WAB (Wet Arbeidsmarkt in Balans) in werking. Dit houdt in dat het aantrekkelijker wordt voor werkgevers om mensen in vaste dienst te nemen, met als doel om het gat tussen ‘vast’ en ‘flex’ te verkleinen. Voor uitzendorganisaties betekent dit dat de premie voor het verzekeren van hun uitzendkrachten hoger wordt.

Waarin kan Amplooi hierin helpen

De premies worden hoger waardoor het voor veel uitzendorganisatie aantrekkelijk wordt om eigenrisicodrager te worden. Dit houdt in dat wanneer een van de uitzendkrachten ziek wordt, de uitzendorganisatie zelf de kosten voor dit verzuim moeten betalen. Amplooi heeft al jaren ervaring in speciale re-integratie dienstverlening voor de uitzendbranche waarmee deze verzuimende uitzendkrachten sneller re-integreren en zodoende schadelast wordt beperkt voor de uitzendorganisaties.

De dienstverlening: Mobiliteitsprogramma ZW Flex

Het Mobiliteitsprogramma ZW Flex start op het moment dat de bedrijfsarts benutbare mogelijkheden ziet in het eerste verzuimjaar. De dienstverlening beslaat een periode van drie maanden en bestaat uit drie onderdelen:

 • Het intakegesprek met de uitzendkracht en het opstellen van een intakerapport;
 • Het organiseren van een werk(ritme)plek.;
 • Het opbouwen van loonwaarde door de opbouw van uren in de werkervaringsplek

Dit kan bij een SW bedrijf, vrijwilligersorganisatie, één van de netwerkpartners van Amplooi of een andere willekeurige werkgever zijn. Tussentijds wordt de voortgang gevolgd en gerapporteerd aan de opdrachtgever.

Het proces stap voor stap

 1. Uw uitzendkracht wordt door de verzuimspecialist geïnformeerd;
 2. Uw uitzendkracht ondertekent de machtiging voor delen van informatie (spreekuurverslagen bedrijfsarts, FML of IZP);
 3. Uw uitzendkracht ontvangt een bevestiging van de verzuimspecialist dat het Mobiliteitsprogramma ZW Flex wordt ingezet;
 4. Uw uitzendkracht wordt aangemeld bij Amplooi;
 5. Binnen 24 uur is er telefonisch contact en het intakegesprek is binnen 5 werkdagen ingepland;
 6. Binnen 2 weken wordt een werkritmeplek gevonden passend bij de krachten en bekwaamheden van uw uitzendkracht;
 7. Met casemanager (evt. BA) wordt volgens het opbouwschema gewerkt aan het opbouwen van uren;
 8. Iedere week heeft de re-integratiecoach contact met de uitzendkracht een geeft een terugkoppeling op de voortgang aan de verzuimspecialist;
 9. Uw uitzendkracht heeft voldoende uren opgebouwd en kan gezond uit dienst.

In een Mobiliteitsprogramma ZW Flex is het belangrijk dat de re-integratie verplichting door uw uitzendkracht wordt opgevolgd. Amplooi heeft een signaleringsfunctie en houdt de verzuimspecialist van de uitzendorganisatie op de hoogte van de voortgang van het traject.

Resultaten

Binnen 3 maanden bouwt uw uitzendkracht voldoende uren op en kan gezond uit dienst.Amplooi Wet Arbeidsmarkt in Balans
In onze huidige ZW Flex trajecten zijn mooie resultaten te zien.

 • Zo wordt er per uitzendkracht tot wel €19.000,- per jaar bespaard wanneer de uitzendkracht voor het 2e ziektejaar al hersteld uit dienst kan.
 • Er worden geen loonsancties opgelegd vanuit het UWV.
 • In 84% van de Mobiliteitsprogramma’s ZW Flex in 2019 is het programma afgesloten met een hersteld uit dienst melding en dus schadelastbeperking. 16% stroomt door naar re-integratie Spoor 2.

Klantportaal

Als werkgever krijgt u toegang tot ons klantportaal. Via internet kunt u 24 uur per dag het dossier inzien. Heel transparant dus. Zo beschikken we allemaal over dezelfde informatie en kunt u op elk moment de status volgen.

Succesvol Mobiliteitscentrum

Het Mobiliteitscentrum verbindt actief uitstroommogelijkheden en -bedrijven aan Amplooi waardoor de mogelijkheden voor uw medewerker aanzienlijk groter zijn. De Arbeidsmakelaars van Amplooi werken samen in het Mobiliteitscentrum. Onze ervaren Arbeidsmakelaars maken gebruik van het netwerk van Amplooi, onderhouden dagelijks hun eigen netwerk, vinden uitstroommogelijkheden en hebben een actueel beeld van beschikbare vacatures en werkervaringsplaatsen. Organisaties en uw medewerker kunnen elkaar effectiever vinden omdat uitstroombedrijven en -mogelijkheden aan Amplooi actief, centraal, regionaal en landelijk verbonden zijn aan Amplooi. Deze baankansen zijn inzichtelijk voor uw medeweker in ons online vacatureportaal Jobport. Dit verhoogt de kans op het vinden van een nieuwe baan aanzienlijk. De voordelen van ons Mobiliteitscentrum in combinatie met Jobport zijn:

 • Vacature zoekmachine met een digitaal overzicht in alle (sollicitatie)activiteiten;
 • Exclusief aan Amplooi verbonden uitstroombedrijven en -mogelijkheden zoals werkervaringsplekken, leer-, werkplekken en vacatures;
 • Bedrijven zoekmachine voor oriënteren, netwerken en open solliciteren naar exclusieve uitstroommogelijkheden;
 • Beroepenoriëntatie: gestructureerd beroepen verkennen met daarbij de arbeidsmarkt trends (stijgende of dalende vraag) en beroepen video’s;
 • Persoonlijk loopbaanprofiel op basis van ervaring, kwaliteiten, interesses en belastbaarheid, die uw medewerker zelf beheert;
 • Vertaling FML naar minimaal 800 beroepen voor de top 5 matches, een verschillende analyse met arbeidsmarktperspectief;
 • Exclusieve loopbaantesten en e-learnings.

Waarom kiezen voor Amplooi?

Bij Amplooi vinden we dat arbeidsmobiliteit essentieel is voor iedereen die een leven lang met passie en uitdaging wil blijven werken. Met daadkrachtige ondersteuning verbeteren we de mobiliteit van een werknemer. Wij bieden een resultaatgericht proces met korte doorlooptijden, uitgevoerd door zeer ervaren en kundige experts.

 • Professionele dienstverlening. De bevlogenheid en het meesterschap van onze experts wordt hoog gewaardeerd door opdrachtgevers en bemiddelde medewerkers. Onze experts zijn gemotiveerd om ook voor u en uw uitzendkrachten een succesvol programma te organiseren.
 • Persoonlijke aandacht voor de uitzendkracht. Dit zorgt voor een uitzendkracht die intrinsiek gemotiveerd is om vervolgstappen te zetten, wat de kans op succes verhoogt.
 • Geschikte tools voor iedere situatie. Wij richten het Mobiliteitsprogramma ZW Flex voor uw uitzendkracht specifiek in met passende instrumenten,
 • Een succesvol mobiliteitscentrum. Amplooi heeft een eigen mobiliteitscentrum opgestart met opdrachtgevers waardoor organisaties en uw uitzendkracht elkaar effectiever vinden. Door het gebruik van ons unieke mobiliteitscentrum worden de kansen op het vinden van een vervolgstap aanzienlijk vergroot.
 • Online klantportaal. Via het online klantenportaal heeft u een actueel inzicht in de voortgang van het Mobiliteitsprogramma van uw uitzendkracht. Tevens kunt u via dit klantportaal nieuwe Mobiliteitsprogramma’s aanmelden en worden documenten privacy-proof opgeslagen zodat u deze op elk moment kunt inkijken.
 • We beschikken over het Blik op Werk Keurmerk en zijn lid van de brancheorganisatie OVAL.

Meer weten of een afspraak maken? Neem dan contact op met ons. Bel ons op 088 – 02 23 888 of stuur een email naar info@amplooi.nl U kunt ook een offerte aanvragen. U ontvangt dan binnen 24 uur een voorstel.

Ik wil graag meer weten
duurzame inzetbaarheid
Download onze whitepaper

Offerte aanvragen

Offerte aanvragen

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.