Wat is een re-integratiebedrijf?

Een re-integratiebedrijf is een bureau dat zich richt op het laten terugkeren van (langdurig) zieke werknemers en werkzoekenden op de werkvloer. Dit gebeurt aan de hand van een re-integratietraject, waarin veel aandacht is voor persoonlijke begeleiding en training. Een re-integratiebedrijf biedt vele mogelijkheden als het gaat om het laten terugkeren van zieke werknemers en werkzoekenden. Wij leggen u uit wat een re-integratiebedrijf zoal doet en voor u kan betekenen.

Hoe wordt een re-integratiebedrijf ingeschakeld?

Als het gaat om zieke werknemers waarbij het uitvoeren van de huidige functie (vrijwel) onmogelijk is geworden, wordt een re-integratiebedrijf benaderd via de werkgever. Werkzoekenden komen vaak in contact met een re-integratiebedrijf via het UWV of de gemeente. Wanneer het UWV vindt dat u de diensten van het re-integratiebedrijf nodig heeft, betalen zij bovendien de kosten van het re-integratietraject.

Een re-integratiebedrijf kijkt graag naar de mogelijkheden van zieke werknemers

De verschillende sporen bij een re-integratiebedrijf

Bij de diensten van een re-integratiebedrijf wordt er vaak gesproken in termen van sporen:

  • Re-integratie spoor 1 gaat het om re-integreren van een zieke werknemer in zijn of haar huidige functie. Wanneer dit niet lukt, dan wordt er gekeken naar andere mogelijkheden bij de huidige werkgever.
  • Re-integratie spoor 2 richt zich op het overstappen van een zieke werknemer naar een andere organisatie. Bij re-integratie spoor 2 kan een re-integratiebedrijf veel betekenen als het gaat om het afstemmen van mogelijkheden, in kaart brengen van vacatures en hulp bij het uiteindelijke solliciteren.
  • Re-integratie spoor 3 is bestemd voor werkgevers die te maken hebben met zieke werknemer(s) en die Eigen Risicodrager zijn voor de Ziektewet en daardoor verantwoordelijk blijven (gedurende 10 jaar) voor de re-integratie van de medewerker.

Re-integratiebedrijf en het voorkomen van ziekteverzuim

Een re-integratiebedrijf als Amplooi heeft niet alleen kennis over hoe om te gaan met zieke werknemers. Wij denken ook graag mee over hoe ziekteverzuim in de toekomst teruggedrongen kan worden. Zo wordt op korte termijn het ziekteverzuim teruggedrongen én kunnen lange re-integratietrajecten voortaan worden voorkomen. Meer over het beperken van ziekteverzuim leest u in onze blogs over gezonde werknemers en ziekteverzuim beperken.

Wat kan Amplooi voor u betekenen?

Wilt u weten wat Amplooi als re-integratiebedrijf voor uw situatie kan betekenen? Of wilt u geadviseerd worden over de wet- en regelgeving rondom verzuim en re-integratie? Amplooi helpt u graag. Neem gerust contact op met onze servicedesk via 088-0223888.

Offerte aanvragen

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer weten of een afspraak maken? Ben je toe aan goede begeleiding in spoor 2? Neem dan contact op met ons servicebureau op het telefoonnummer
088 – 0223888 of stuur een email naar info@amplooi.nl U kunt ook een offerte aanvragen. U ontvangt dan binnen 24 uur een voorstel.

Offerte aanvragen

Binnen 24 uur een voorstel

Nog vragen over onze diensten?

Neem dan contact op met ons servicebureau op het telefoonnummer 088-0223888