De kerst is voorbij, we zijn gevuld met heerlijk eten en gezelligheid. Ook het vuurwerk en de oliebollen worden afgezworen. 2018 is nu echt voorbij.
Maar een nieuw jaar betekent nieuwe kansen!

Veel mensen doen daarom aan goede voornemens. Een moment om 2019 om te dopen tot ‘uw jaar’. U kunt natuurlijk zelf beginnen met de standaard goede voornemens (stoppen met roken, beginnen met afvallen), maar u kunt ook op werkgebied een aantal goede voornemens voor uzelf stellen. Laat ons u op weg helpen!

Als eerste is het natuurlijk slim om voornemens te kiezen die u helpen, die u nog meer werkplezier laten beleven en/of waar u beter en effectiever van presteert.
Denk hier eens over na. Wat staat u nu in de weg om nog beter te worden? Wat mist u om effectiever en/of leuker te werken?
Springt er als eerste die promotie in u op, waar u zo op hoopt? Dan is het antwoord makkelijk: Een goed voornemen voor dit jaar is om richting die promotie te werken. Maar merkt u dat uw kennis op sommige onderdelen wat mist, is het verstandig om als voornemen te hebben dat u zelfscholing of een cursus gaat doen om deze kennis bij te spijkeren.Het belangrijkste is dat u er beter van moet worden, dat uw voornemen bijdraagt aan uw eigenbelang.

Maar wat nu als u merkt dat er geen uitdaging meer in uw werk zit. Stel dat u erachter komt dat u zoveel goede voornemens nodig hebt om weer met plezier aan het werk te gaan. Zit u dan wel goed in uw huidige functie?
Een goed voornemen zou dan zijn om verder te kijken, om mogelijkheden uit te werken. Misschien kan een loopbaancoach helpen om te ontdekken wat u wel leuk vindt, welk werk u wel blij maakt.

Goede voornemens hoeven niet altijd groot te zijn. Het kan bijvoorbeeld al enorm helpen door met uzelf af te spreken elke vrijdag uw bureau even op te ruimen zodat u maandag letterlijk met een schone lei begint. Of dat u elk uur koffie/thee of iets anders gaat halen om even te staan en te lopen. Ook de kleine dingetjes kunnen grote impact hebben, dus schroom niet om voornemens te kiezen die in eerste instantie ‘niets lijken’.

Werk is een groot deel van 2019. U zult er aardig wat uren spenderen, dus kunt u maar beter gebruik maken van die tijd om zelf te groeien. Doe iets wat u leuk vindt, waar u plezier uit haalt. En til uzelf naar een hoger niveau!
Uw goede werkvoornemens zijn daar een goede 1e stap voor!