Lisette-Van-Klaveren-Amplooi-Hq2

Lisette van Klaveren

Kwaliteitsmanager

Lisette van Klaveren

Behulpzaam & Opgewekt

De 5 coach vragen

1. In welke steden/omgeving ben je werkzaam en waarom?

Ik woon in Amsterdam, dus ik werk vanuit Noord-Holland en soms een stukje Flevoland als het zo uitkomt. Ik zit het meeste in Diemen, Alkmaar, Hoofddorp en Almere.

2. Hoe ben je in dit vak terecht gekomen?

Dit vak is eigenlijk een logisch gevolg van mijn eerdere opgedane werkervaring. Ik ben mijn loopbaan begonnen met werving & selectie en heb daarna de overstap gemaakt naar HR. Hier heb ik veel te maken gehad met arbeidsongeschikte medewerkers en was o.a. verantwoordelijk voor coaching van leidinggevenden in de verzuimbegeleiding 1e spoor, casemanagement, inzet van interventies en begeleiding bij ontslag. Omdat deze materie me enorm boeide heb ik de keuze gemaakt om me hier verder op te focussen en een jaar bij een grote intermediar gewerkt als sr adviseur interventies. Daar kwam ik erachter dat ik zélf met kandidaten aan de slag wilde en dat mijn kennis en ervaring als HR adviseur ook een pré was in de advisering van opdrachtgevers.

3. Wat maakt het werk voor jou zo leuk?

Wat mij boeit is de combinatie van het contact met kandidaten, het samen toewerken naar resultaten en de contacten met de opdrachtgevers en andere partijen. Daarnaast vind ik de onderlinge sfeer en de zelfstandigheid die we hebben ook zeer prettig.

4. Wat probeer jij bij een kandidaat over te brengen/mee te geven?

Ik focus me bij elke kandidaat op het (leren) nemen van de eigen regie. Eigen regie geldt uiteraard voor (indien mogelijk) terugkeer in het eigen werk en voor de weg naar ander werk, maar ook voor het accepteren van de situatie en daar zo goed mogelijk mee omgaan door het zien van kansen en mogelijkheden.

5. Wat zijn eigenschappen die een goede coach moet hebben volgens jou?

Geïnteresseerd, denken in mogelijkheden, resultaatgericht, kunnen motiveren en stimuleren, eerlijk.

Play Video