Podcast - Aflevering 1 Werkstress bestaat niet!

Voor HR-professionals, leidinggevenden en ondernemers

29 minuten

ccc
Gratis

In deze podcast nemen we je mee in het onderwerp werkstress. Juist in deze tijd is dat belangrijker dan ooit. We zien historisch hoge verzuimcijfers, toenemende werkdruk, hoge inflatie en het vervagen van de grens tussen werk en privé. Hierdoor staan werknemers zowel mentaal als fysiek onder druk, met vaak werkstress als gevolg. Wanneer iemand aan een nieuwe baan begint, ervaart diegene over het algemeen gezonde spanning maar geen stress. Een jaar later is er vaak sprake van stress. Hoe kan dat? En wat kun je als organisatie hieraan doen?

Inhoud

We belichten het onderwerp werkstress van verschillende kanten. We leggen je uit wat werkstress precies is, hoe het ontstaat en hoe je er als organisatie mee om kunt gaan. Ook de rol van leidinggevenden is erg belangrijk. Zijn zij in staat de signalen van werkstress te herkennen en hierover in gesprek te gaan met medewerkers? We bespreken welke eigenschappen en voorwaarden er gelden en hoe je leidinggevenden hierin traint. Ook bespreken we hoe de inzet van coaching positief bijdraagt aan het verminderen van werkstress. Kortom; we brengen je een compleet verhaal over het voorkomen en bestrijden van werkstress.

Wij wensen je veel plezier en inspiratie met het luisteren naar deze podcast!

Sprekers

Wie Functie
Daan de BoerDirecteur, Adaptics
Martine de TroijeCoach en trainer, OnzeCoach
Caroline SlikkerVitaliteitscoach en trainer, Adaptics
Rik NijkampDirecteur, Amplooi

Wij wensen je veel plezier en inspiratie met het luisteren naar deze podcast!

Volg deze podcast!

Ben je werkzaam in HR, als leidinggevende of heb je te maken met vitaliteit van collega's? Dan is deze podcast voor jou!

Meld je aan via Spotify. Via de link open je spotify en kun je op "volgen" klikken. Zo ben je altijd op de hoogte van nieuwe afleveringen!

Beluister de podcast!

Hulp nodig Bij het aanpakken van werkstress?

LogoOch

Wij zijn dé partner in coaching van mensgerichte organisaties. Wij helpen organisaties en hun medewerkers in flow te komen én blijven. Via een breed en divers aanbod van coaches en collectieve programma’s helpen we medewerkers om in hun kracht te komen en blijven.

Logoadp

Een vitaliteitsbureau met een helder doel: medewerkers blijvend vitaler maken. Want vitale medewerkers zorgen voor een gezonde organisatie. Samen met bedrijven kijken we waar uitdagingen liggen en hoe we deze zo effectief mogelijk kunnen aanpakken.

Logoamp

Wij zijn dé expert in de begeleiding en ontwikkeling van personeel. Dat doen wij met onze werkvermogen, arbeidsmobiliteit en talent-management dienstverlening. Wij zorgen ervoor dat het personeel van vandaag klaar is voor de uitdagingen van morgen. Door uit te dagen om te durven doen.

Inge Groenenstein

Meer weten over wat we voor je kunnen doen?

Aarzel niet om ons te bellen of een bericht te sturen.