Blog

Handige tools om jouw cv op te maken

15 april 2019

Een CV is een belangrijke tool om aan te tonen aan een (potentiele) werkgever wat jij waard bent. Er is in een oogopslag te zien wat je allemaal aan opleidingen en ervaringen hebt. Feitelijk is een CV jouw prestaties op papier, iets waar je altijd trots op mag zijn!
Maar een CV maakt zichzelf niet. Jij kan misschien alle gegevens en informatie hebben die je op een CV kwijt wil, maar een opmaak is altijd lastig. Want waar begin je? En hoe zorg je ervoor dat jouw CV juist opvalt tegenover alle andere CV’s die een potentiele werkgever onder ogen krijgt?

Vandaag geven wij je 4 websites waar jij gemakkelijk jouw CV kan opmaken, zonder daar software voor te downloaden of een cursus moet volgen om het opmaakprogramma te begrijpen.

CV.nl

Op deze website kan je heel gemakkelijk jouw CV opstellen. Op de eerste pagina vul je jouw gegevens in. Op de tweede pagina vul je jouw opleidingen, pluspunten en andere punten in die een potentiele werkgever interessant kan vinden. Op de laatste pagina kies je een opmaak voor jouw CV. Deze download je en je bent klaar! Een mooi opgemaakt CV waarop alle gegevens staan die een CV hoort te hebben.

Canva.com

Deze website stelt het mogelijk om meer grafische ontwerpen te maken, waaronder een CV. Je maakt gratis een account aan op deze website om vervolgens bij alle ontwerpen te kunnen. Klik in de opties ‘CV’ aan om verder te gaan.
Zodra je in de ontwerppagina zit, zie je verschillende sjablonen. Hieruit kies je een sjabloon die het beste bij jou past of welke het beste past bij de functie waarop je solliciteert. Je ziet dan dat een sjabloon al helemaal is ingevuld met standaard tekst. Deze tekst vervang je door jouw eigen tekst om de CV persoonlijk te maken. Wel weet je nu precies waar je welke informatie moet neerzetten.
Ook kan je de kleuren aanpassen, het lettertype wijzigen en foto’s & achtergronden aanpassen.
Wanneer je klaar bent, download je jouw nieuwe CV en is hij klaar voor gebruik!

Venngage.com

Nog een prachtige opmaak website waarbij je met een gratis account, heel veel keuze hebt in mooie CV’s. Zodra je jezelf aanmeld op de website en een account aanmaakt, helpen ze je via een stappenplan door het programma heen. Zo weet je precies waar je alles kan vinden en wat er allemaal mogelijk is. Binnen de kortste keren maak jij de mooiste CV’s!

Easel.ly

Deze website geeft je ook de mogelijkheid om meerdere afbeeldingen op te maken, maar hiervoor heb je niet gelijk een account nodig. Wanneer je doorscrolt naar het einde van de pagina, zie je een aantal CV’s die je gelijk kunt aanpassen als je hierop klikt. Je kan dan gemakkelijk alle informatie, afbeeldingen en kleuren aanpassen voor hij af is. Mocht je hem dan willen downloaden, is het wel nodig om een account aan te maken.

Voortaan heb jij een up-to-date CV die helemaal bij je past, maar er zeker uit zal springen bij jouw nieuwe werkgever!

Bekijk ook ons artikel over de beste antwoorden op moeilijke sollicitatievragen of lees onze tips voor een goed arbeidsvoorwaardengesprek!

Ontvang onze nieuwsbrief

Inge Groenenstein

Meer weten over wat we voor je kunnen doen?

Aarzel niet om ons te bellen of een bericht te sturen.